Pileća rolada punjena sirom i puretinom
Sastojci
Instrukcije
Pileća prsa istucite kuhinjskim čekićem i posolite.
Uzdužno na svaki komad pilećih prsa stavite po dva komada tanko izrezane puretine.
Dvije tanko izrezane kriške sira trapista stavite preko puretine.
Nekoliko komadića plavog sira i paprike stavite na jedan rub pilećih prsa i rolajte filete prema unutrašnjosti krenuvši od dijela na kojem se nalazi plavi sir i paprike.
Pričvrstite roladu čačkalicama i stavite u manju posudu za pečenje premazanu uljem.
U posebnoj posudi pomiješajte sol i maslinovo ulje, pa premažite pileće rolade.
Stavite u rernu i pecite 30 minuta na 200 °C.
Kada se jelo ispeče, izvadite čačkalice iz rolada, izrežite ih i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.