Pileća salata sa rižom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Riža:
3/2 solja
Grašak:
2 šolje
Celer:
1/2 šolje
Marelice:
1/2 šolje
Bademi:
1/2 šolje
Maslinovo ulje:
3 kašike
Vinski ocat:
1 kašika
Sok od limuna:
1 kašika
Metvica:
2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Instrukcije
Skuhajte rižu u kipućoj vodi a zatim ocijedite.
U većoj zdjeli pomiješajte piletinu sa graškom, celerom, marelicom i bademima.
Pomiješajte u manjoj posudi ulje sa octom, sokom od limuna, metvicom, soli i biberom.
Dodajte rižu u smjesu sa piletinom pa sve prelijte napravljenim dressingom
Promiješajte i ostavite da odstoji 60 minuta prije posluživanja.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.