Pileća salata sa rižom, sirom i graškom
Sastojci
Instrukcije
Pomastite veću tavu maslinovim uljem iz spreja. Zagrijte na srednjoj temperaturi. Začinite piletinu sa soli i biberom.
Pecite piletinu sa svake strane 4-5 minuta ili dok se malo ne zapeče. Prenesite na tanjir i izrežite na kriške.
U međuvremenu, kuhajte rižu u loncu kipuće posoljene vode, slijedeći uputsto na ambalaži ili dok omekša.
Dodajte grašak u zadnjoj minuti kuhanja. Iscijedite.
Stavite grašak, rižu, sir, metvicu, maslinovo ulje, limunov sok i piletinu u veliku zdjelu. Začinite sa soli i biberom. Izmiješajte i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.