Pileća supa s gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Pileća osnova:
4 šolje
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
4 češnja
Mrkve:
1 komad
Gljive:
4 komada
Đumbir:
2 kašike
Sok od limuna:
1 kašika
Peršun:
3 kašike
Instrukcije
U lonac dodajte osnovu, crveni luk, bijeli luk, mrkvu, gljive, đumbir i dovedite do ključanja.
Smanjite temperaturu i ostavite da pirja 15 minuta ili dok povrće ne omekša.
Skinite s vatre, umiješajte sok od limuna i peršun.
Poklopite i ostavite da 5 minuta da odstoji.
Poslužite uz hljeb.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.