Pileća supa s gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
220 grama
Pileća osnova:
2 šolje
Gljive:
1 šolja
Susamovo ulje:
4 kašike
Sherry:
2 kašike
Peršun:
2 kašike
Instrukcije
U lonac dodajte pileću osnovu, narezanu piletinu i gljive.
Dovedite supu do ključanja a zatim umiješajte susamovo ulje i sherry.
Začinite sa soli i biberom pa skinite s toplote.
Pospite peršunom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.