Pileća supa s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 4 minuta
Pileća supa s gljivama

Sastojci

Pileći fileti:
220 grama
Pileća osnova:
2 šolje
Gljive:
1 šolja
Susamovo ulje:
4 kašike
Sherry:
2 kašike
Peršun:
2 kašike

Instrukcije

  1. U lonac dodajte pileću osnovu, narezanu piletinu i gljive.

  2. Dovedite supu do ključanja a zatim umiješajte susamovo ulje i sherry.

  3. Začinite sa soli i biberom pa skinite s toplote.

  4. Pospite peršunom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.