Pileća supa sa kukuruzom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Maslac:
20 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Pileći fileti:
5 komada
Pileća supa:
1 litar
Kremasti kukuruz:
800 grama
Konzervisani kukuruz:
500 grama
Smeđi šećer:
1 kašika
Pavlaka:
50 mililitara
Korijander:
50 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U većoj šerpi, na istopljenom maslacu propržiti bijeli luk.
Dodati isjeckana pileća prsa i pržiti ih 5 do 6 minuta.
Umiješati pileću supu, kremasti kukuruz, konzervirani, iscijeđeni kukuruz i šećer, pa smjesu kuhati 20-ak minuta.
Skinuti smjesu s vatre, dodati pavlaku, sol i biber, sve izmiješati, pa poslužiti supu.
Pri posluživanju supu posuti isjeckanim listovima korijandera.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.