Pileće šnicle sa pire krompirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 25 minuta
Pileće šnicle sa pire krompirom

Sastojci

Prezla:
300 grama
Brašno:
80 grama
Jaja:
2 komada
Mlijeko:
1 kašika
Bosiljak:
80 grama
Pileći fileti:
450 grama
Ulja:
Po želji
Krompir:
Po želji
Mlijeko:
Po želji
Maslac:
Po želji

Instrukcije

  1. Najprije stavite krompir u slanu vodu da se kuha.

  2. U međuvremenu pileća prsa istucite kuhinjskim čekićem.

  3. U jednoj posudi pomiješajte prezlu, bosiljak, sol i biber.

  4. U posebnoj posudi umutite jaja sa mlijekom.

  5. Piletinu prvo uvaljajte u smjesu od brašna, zatim u jaja, pa u prezlu.

  6. Pržite u tavi, na vrelom ulju dok ne dobije zlatno-smeđu boju s obje strane.

  7. Stavite na papirne ubruse da ubiju masnoću, a u međuvremenu iscijedite krompir, zgnječite ga, dodajte malo mlijeka i maslaca, pa napravite glatku smjesu.

  8. Šnicle poslužite uz pripremljeni pire.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.