Pileće šnicle sa pire krompirom
Sastojci
Instrukcije
Najprije stavite krompir u slanu vodu da se kuha.
U međuvremenu pileća prsa istucite kuhinjskim čekićem.
U jednoj posudi pomiješajte prezlu, bosiljak, sol i biber.
U posebnoj posudi umutite jaja sa mlijekom.
Piletinu prvo uvaljajte u smjesu od brašna, zatim u jaja, pa u prezlu.
Pržite u tavi, na vrelom ulju dok ne dobije zlatno-smeđu boju s obje strane.
Stavite na papirne ubruse da ubiju masnoću, a u međuvremenu iscijedite krompir, zgnječite ga, dodajte malo mlijeka i maslaca, pa napravite glatku smjesu.
Šnicle poslužite uz pripremljeni pire.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.