Pileće šnicle u kiselom mlijeku
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
1 kilogram
Kiselo mlijeko:
2 šolje
Kiseli krastavci:
3 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Istucite filete u šnicle i posolite ih. Ostavite šnicle da odstoje 15 minuta.
Umiješajte ih u brašno a zatim pržite na zagrijanom ulju.
Kada su šnicle pečene, dodajte krastavice i kiselo mlijeko.
Poklopite i isključite pa ostavite da još malo odstoji.
Poslužite uz kuhano povrće ili pomfrit.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.