Pileće varivo
Sastojci
Instrukcije
Pileća prsa izrezati na kockice, paradajz i krompir također.
Crveni luk sitno isjeckati, kao i preostalo povrće.
U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti luk, zatim dodati piletinu i dinstati nekoliko minuta.
Umiješati i gljive, pa postepeno dodavati i sve ostale sastojke osim gustina i vode.
U posebnoj posudi sjediniti vodu i gustin, pa kada se dobije glatka smjesa, preliti je u šerpu sa piletinom i povrćem.
Varivo kuhati na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje (dodavati vodu ukoliko bude potrebno) dok povrće ne omekša.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.