Pileći bataci sa feferonima i bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Feferon:
3 komada
Ružmarin:
1 kašika
Kora od limuna:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Maslinovo ulje:
2 kašičice
Batci:
8 komada
Instrukcije
Stavite ljute feferone bez sjemenki, ruzmarin, limunovu koru, bijeli luk i ulje u jednu posudu i sve zajedno zgnječite.
Piletinu stavite u keramičku ili staklenu posudu i ujednačeno premažite smjesom od feferona i ostalih sastojaka.
Poklopite i stavite da odstoji u frižideru oko 1 h.
Prebacite piletinu u pleh premazan uljem i pecite oko 30 minuta na 200 °C.
Poslužite uz pečeni krompir i salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.