Pileći burrito
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Tortilje:
8 komada
Paprika:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Paradajz:
2 komada
Konzervisani kukuruz:
150 grama
Konzervirani grah:
70 grama
Sok od limuna:
4 kašičice
Peršun:
3 kašike
Sol:
3/4 kašičice
Ulje:
1 kašika
Pileći fileti:
3 komada
Crvena mljevena paprika:
1/4 kašičice
Zelena salata:
100 grama
Pavlaka:
125 mililitara
Instrukcije
Pomiješajte isjeckani crveni luk, papriku, paradajz, kukuruz, grah i peršun.
Pileća prsa isjeckajte na kockice, posolite i pržite na zagrijanom ulju.
Pred kraj prženja dodajte papriku i iscijeđeni limunov sok.
Na tortilje prvo stavljajte mješavinu kukuruza i drugih vrsta povrća, zatim, piletinu, isjeckanu zelenu salatu i na kraju pavlaku.
Preklopite tortilje s obje strane, pričvrstite čačkalicom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.