Pileći fileti s artičokama
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
2 komada
Artičoka:
1 pakovanje
Crveni luk:
4 glavice
Maslinovo ulje:
2 kašike
Maslo:
2 kašike
Bijelo vino:
3/4 šolje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Stavite artičoke u mikrovalnu 3-4 minute a zatim izvadite i ostavite na stranu.
Zagrijte ulje u većoj tavi, dodajte filete i pecite dok ne budu pečeni, oko 8 minuta
Začinite sa soli i biberom pa umiješajte maslo i vino. Kuhajte dok se smjesa ne smanji za pola.
Dodajte artičoke i luk. Ostavite da pirja 3-4 minute, dok vino skroz ne ispari.
Skinite s vatre i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.