Pileći fileti s limunom, graškom i rižom
Sastojci
Instrukcije
U većoj tavi rastopite maslo.
Dodajte piletinu, luk i mrkvu pa pecite 5-7 minuta ili dok piletina ne dobije smeđu boju. Umiješajte bijeli luk i pirjajte još 1 minutu.
U manjoj zdjeli pomiješajte kukuruzni škrob sa supom, sokom od limuna i soli. Postepeno dodajite u tavu, dovedite do ključanja i pirjajte 2 minute uz konstantno miješanje.
Umiješajte rižu i grašak pa skinite s vatre.
Poklopite i ostavite 5 minuta da odstoji a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.