Pileći fileti s rižom

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Pileći fileti s rižom

Sastojci

Riža:
1 šolja
Konzervisana krem supa od gljiva:
1 konzerva
Voda:
1/2 šolje
Francuska supa od luka:
1 pakovanje
Pileći fileti:
4 komada

Instrukcije

  1. Predhodno uljem podmažite posudu za pečenje a zatim dodajte rižu.

  2. U zdjeli pomiješajte supu od gljiva, francusku supu od luka i vodu. Prelijte preko riže, poredajte filete po vrhu.

  3. Poklopite, stavite u pećnicu i pecite 60 minuta na temperaturi od 170 °C ili dok riža ne omekša.

  4. Izvadite i poslužite uz zelenu salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.