Pileći fileti s rižom
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Riža:
1 šolja
Konzervisana krem supa od gljiva:
1 konzerva
Voda:
1/2 šolje
Francuska supa od luka:
1 pakovanje
Pileći fileti:
4 komada
Instrukcije
Predhodno uljem podmažite posudu za pečenje a zatim dodajte rižu.
U zdjeli pomiješajte supu od gljiva, francusku supu od luka i vodu. Prelijte preko riže, poredajte filete po vrhu.
Poklopite, stavite u pećnicu i pecite 60 minuta na temperaturi od 170 °C ili dok riža ne omekša.
Izvadite i poslužite uz zelenu salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.