Pileći fileti sa bijelim lukom, đumbirom i brokulama
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 220°C. Pomiješajte sve sastojke za umak dok ne postanu glatki.
Na pleh stavite piletinu, narezanu brokulu i crvenu papriku. Prelijte otprilike 1/2 šolje umaka preko piletine i samo nekoliko kašika preko povrća. Pecite 10-15 minuta.
Dok se brokula i piletina peku, u maloj šerpi na srednje niskoj temperaturi prokuhajte još otprilike 1/2 šolje umaka dok se ne zgusne. Prelijte preko gotove piletine i brokule. Za kraj dodajte susamovo ulje, susam ili mladi luk.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.