Pileći fileti sa bijelim lukom, đumbirom i brokulama

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Pileći fileti sa bijelim lukom, đumbirom i brokulama

Sastojci

Soja sos:
3 šolje
Voda:
1 šolja
Susamovo ulje:
2 šolje
Maslinovo ulje:
2 šolje
Đumbir:
1 komad
Bijeli luk:
4 češnja
Šećer:
1 šolja
Pileće filete:
450 grama
Brokula:
1 glavica
Crvena paprika:
1 komad
Sjemenke susama:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte rernu na 220°C. Pomiješajte sve sastojke za umak dok ne postanu glatki.

  2. Na pleh stavite piletinu, narezanu brokulu i crvenu papriku. Prelijte otprilike 1/2 šolje umaka preko piletine i samo nekoliko kašika preko povrća. Pecite 10-15 minuta.

  3. Dok se brokula i piletina peku, u maloj šerpi na srednje niskoj temperaturi prokuhajte još otprilike 1/2 šolje umaka dok se ne zgusne. Prelijte preko gotove piletine i brokule. Za kraj dodajte susamovo ulje, susam ili mladi luk.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.