Pileći fileti sa krompirom i šampinjonima
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
4 komada
Krompir:
750 grama
Šampinjoni:
500 grama
Vegeta:
1 kašika
Sol:
1/2 šoljice
Vrhnje za kuhanje:
200 mililitara
Ulje:
20 mililitara
Instrukcije
Filete i krompir isjeckati na male komade.
Pospite sa vegetom i dobro izmiješajte.
Premažite tepsiju sa 20 ml ulja. Stavite filete u tepsiju pa pecite u rerni 5 minuta na temperaturi od 220 °C.
Nakon 5 minuta umiješajte krompir i šampinjone a zatim pecite još 40 minuta na temperaturi od 220 °C.
Izvadite, pospite sa vrhnjem i vratite da odstoji kratko vrijeme u rerni koju ste prethodno isključili.
Ponovo izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.