Pileći fileti sa senfom
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Maslo:
1/2 šolje
Senf:
1/2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Majčina dušica:
1 kašika
Crvena paprika:
1/2 kašičice
Pileći fileti:
4 komada
Prezla:
1 šolja
Instrukcije
U zdjeli pomiješajte maslo sa senfom, crvenim lukom, bijelim lukom, majčinom dušicom i paprikom.
Umiješajte piletinu u napravljenu smjesu a zatim u prezlu.
Stavite piletinu u podmazanu posudu za pečenje i pecite 35 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.