Pileći fileti sa senfom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 5 minuta
Pileći fileti sa senfom

Sastojci

Maslo:
1/2 šolje
Senf:
1/2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Majčina dušica:
1 kašika
Crvena paprika:
1/2 kašičice
Pileći fileti:
4 komada
Prezla:
1 šolja

Instrukcije

  1. U zdjeli pomiješajte maslo sa senfom, crvenim lukom, bijelim lukom, majčinom dušicom i paprikom.

  2. Umiješajte piletinu u napravljenu smjesu a zatim u prezlu.

  3. Stavite piletinu u podmazanu posudu za pečenje i pecite 35 minuta na temperaturi od 170 °C.

  4. Izvadite i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.