Pileći fileti sa senfom i parmezanom
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Maslo:
1/2 šolje
Senf:
2 kašičice
Worcestershire umak:
1 kašičica
Sol:
1/2 kašičice
Prezla:
1 šolja
Parmezan:
1/2 šolje
Pileći fileti:
6 komada
Instrukcije
U plitkoj posudi pomiješajte maslo sa senfom, soli i worcestershire umakom.
Umiješajte filete u smjesu sa senfom a zatim u prezlu i parmezan.
Stavite filete u posudu za pečenje, pospite sa preostalim maslom i pecite 45 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.