Pileći fileti sa senfom i parmezanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 5 minuta
Pileći fileti sa senfom i parmezanom

Sastojci

Maslo:
1/2 šolje
Senf:
2 kašičice
Worcestershire umak:
1 kašičica
Sol:
1/2 kašičice
Prezla:
1 šolja
Parmezan:
1/2 šolje
Pileći fileti:
6 komada

Instrukcije

  1. U plitkoj posudi pomiješajte maslo sa senfom, soli i worcestershire umakom.

  2. Umiješajte filete u smjesu sa senfom a zatim u prezlu i parmezan.

  3. Stavite filete u posudu za pečenje, pospite sa preostalim maslom i pecite 45 minuta na temperaturi od 170 °C.

  4. Izvadite i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.