Pileći fileti sa špinatom u kremastom umaku
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Tjestenina:
3/2 solja
Pileći fileti:
450 komada
Crveni luk:
1/2 šolje
Maslinovo ulje:
2 kašike
Konzervisana krem supa od gljiva:
300 grama
Vrhnje:
1 šolja
Špinat:
10 šolja
Mozzarela:
2 šolje
Biber:
1/2 kašičice
Instrukcije
Zagrijte ulje u većoj tavi, dodajte piletinu i luk pa pecite 5 minuta, uz konstantno miješanje ili dok piletina ne dobije smeđu boju.
Umiješajte supu i vrhnje, dovedite do ključanja, a zatim smanjite temperaturu i pirjajte 2 minute.
Dodajte špinat, sir, sol i biber pa pirjajte još 1-2 minute ili dok se sir ne rastopi.
Skinite s vatre i poslužite uz kuhanu tjesteninu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.