Pileći fileti u vinu i soku od limuna
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Maslinovo ulje:
1 kašika
Bijelo vino:
1 šolja
Kora od limuna:
2 kriške
Sok od limuna:
2 kašike
Gljive:
6 komada
Peršun:
1 kašika
Kopar:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi.
Dodajte filete i pecite dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Pažljivo izvadite i stavite na tanjir.
Gljive, luk i vino stavite u tavu, pospite sa koprom i dinstajte na manjoj temperaturi.
Umiješajte limunovu koru, sok od limuna, peršun i biber.
Kuhajte dok se umak ne smanji za pola, a zatim vratite filete u tavi i kuhajte još 10 minuta.
Poslužite uz kuhanu rižu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.