Pileći gulaš sa slanutcima

Sastojci
Instrukcije
U lonac dodajte ulje, crveni luk i bijeli luk. Kuhajte na srednjoj temperaturi, 2-3 minute.
Dodajte paradajz, pileću osnovu, piletinu, marelicu, kumin, cimet i šafran. Začinite s soli i biberom. Promiješajte.
Zatvorite pretis lonac. Povećajte temperaturu dok se para ne pojavi. Smanjite temperaturu. Kuhajte 25 minuta, pa ispustite paru iz lonca.
Umiješajte slanutak, masline i limun. Začinite sa soli i biberom. Stavite korijander po vrhu. Poslužite uz kuskus i komade limuna.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.