Pileći pilav
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Pileće meso:
1 kilogram
Riža:
500 grama
Mrkve:
50 grama
Celer:
50 grama
Masnoća:
120 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte vodu u loncu na srednjoj temperatri.
Dodajte celer, mrkvu, sol i biber a zatim dodajte piletinu.
U tavi upržite luk i dodajte rižu.
Sve zalijte napravljenom supom.
Dodajte meso i sačekajte da prokuha a zatim stavite u rernu pa pecite 30 minuta.
Poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.