Pileći uštipci
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 90 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
500 grama
Jaja:
2 komada
Pavlaka:
3 kašike
Parmezan:
1 kašika
Masni sir:
100 grama
Brašno:
150 grama
Sol:
Po želji
Ulje:
Po želji
Instrukcije
Piletinu isjeći na veće komade, izmiješati sa 3 kašike pavlake, posoliti i ostaviti u frižider 1 h.
Nakon što odstoji, piletinu samljeti u mašini za mljevenje mesa, pa joj dodati na kockice isječen masni sir, parmezan i sol.
Sve sastojke izmiješati.
Oblikovati uštipke, uvaljati ih u brašno, pa u umućena jaja i peći na vrelom ulju dok ne porumene s obje strane.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.