Piletina i knedle
Sastojci
Instrukcije
U velikoj šerpi, istopite 3 kašike maslaca na umjerenoj temperaturi.
Dodajte luk, celer i mrkvu, pa kuhajte oko 4 minute.
Umiješajte 75 gr brašna i kuhajte, miješajući, 1 minutu.
Postepeno dodajite supu, miješajući neprestano, a onda dovedite do ključanja.
Smanjite toplotu i ostavite da krčka 5 minuta.
Umiješajte piletinu i mahune i začinite sa malo soli i bibera.
Da biste napravili knedle umutite zajedno 250 gr brašna, prašak za pecivo, 1 kašikicu soli i 2 kašike peršuna.
Dodajte 2 kašike maslaca, pa mlijeko.
Po jednu kašiku ove smjese stavljajte na površinu smjese od piletine.
Poklopite i ostavite da krčka oko 12 minuta.
Pri posluživanju dekorišite dodatnom količinom peršuna.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.