Piletina i knedle

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Piletina i knedle

Sastojci

Maslac:
5 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Celer:
1 komad
Mrkve:
2 komada
Brašno:
300 grama
Pileća supa:
600 mililitara
Kuhana pileća prsa:
400 grama
Zelene mahune:
120 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Prašak za pecivo:
1 kašičica
Peršun:
2 kašike
Mlijeko:
125 mililitara

Instrukcije

  1. U velikoj šerpi, istopite 3 kašike maslaca na umjerenoj temperaturi.

  2. Dodajte luk, celer i mrkvu, pa kuhajte oko 4 minute.

  3. Umiješajte 75 gr brašna i kuhajte, miješajući, 1 minutu.

  4. Postepeno dodajite supu, miješajući neprestano, a onda dovedite do ključanja.

  5. Smanjite toplotu i ostavite da krčka 5 minuta.

  6. Umiješajte piletinu i mahune i začinite sa malo soli i bibera.

  7. Da biste napravili knedle umutite zajedno 250 gr brašna, prašak za pecivo, 1 kašikicu soli i 2 kašike peršuna.

  8. Dodajte 2 kašike maslaca, pa mlijeko.

  9. Po jednu kašiku ove smjese stavljajte na površinu smjese od piletine.

  10. Poklopite i ostavite da krčka oko 12 minuta.

  11. Pri posluživanju dekorišite dodatnom količinom peršuna.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.