Piletina u kremastom sosu od gljiva
Sastojci
Instrukcije
Vatrostalnu posudu za pečenje 20x20 cm premažite maslinovim uljem, pa u tu posudu poredajte pileća prsa.
Pospite pomalo soka iscijeđenog limuna na svaki komad pilećih prsa, pa stavite da se peče u rerni na 200 °C 30-40 minuta.
U tavi istopite maslac, pa dodajte narezane gljive.
Kuhajte dok gljive ne dobiju smeđkastu boju, a tečnost ne ispari, oko 6 minuta.
Pospite brašno preko gljiva i promiješajte, pa dodajte pileću supu kako biste napravili srednje gust sos.
U posljednjoj minuti kuhanja stavite peršun, pa ovaj sos prelijte preko pilećih prsa pri posluživanju.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.