Piletina Milano

Sastojci
Instrukcije
U većoj šerpi, na umjerenoj temperaturi istopite maslac, dodajte bijeli luk i pržite 30-ak sekundi.
Dodajte pardajz i 70 ml pilećeg temeljca, pojačajte temperaturu i ostavite da proključa.
Nakon što proključa smanjite temperaturu i ostavite da krčka nepoklopljeno 10-ak minuta, odnosno dok paradajz ne omekša.
Dodajte vrhnje, pa ponovo stavite da ključa, miješajući konstantno.
U piletinu utrljajte sol i biber s obje strane, pa ju pecite u tavi na zagrijanom ulju nekoliko minuta.
Izvadite piletinu iz tave, pa u istu tavu stavite ostatak pilećeg temeljca, miješajući sokove u tavi.
Dodajte u kremasti sos, pa umiješajte bosiljak i druge začine.
U posebnoj posudi skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
Procijedite i pospite sa 3-4 kašike sosa.
Svaki komad piletine izrežite na 2-3 dijagonalne kriške.
Tjesteninu stavite u tanjire za posluživanje, zatim piletinu i sos.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.