Piletina na kineski način
Sastojci
Instrukcije
U manjoj posudi umutiti bjelanjak, zatim dodati 1 kašiku gustina i 1 kašiku vode, pa miješati dok se ne dobije glatka smjesa.
Izrezana pileća prsa potopiti u ovu smjesu i ostaviti da odstoje oko 30 minuta.
U međuvremenu izrezati mladi luk.
Pomiješati đumbirov korijen i bijeli luk.
Sjediniti 1 kašikicu chilli sosa, 2 kašikice šećera, 1 kašikicu gustina, 2 kašikice octa, 3 kašike vode i 2 kašike soja sosa.
Zagrijati ulje u šerpi, staviti piletinu, peći nekoliko minuta, pa je izvaditi iz šerpe.
U šerpu u kojoj se pržila piletina staviti mladi luk, mješavinu đumbira i bijelog luka, pa pržiti 30-ak sekundi.
Vratiti piletinu u šerpu, dodati pripremljeni sos i smjesu kuhati uz neprestano miješanje, dok se blago ne zgusne.
Ovako pripremljenu piletinu poslužiti uz rižu
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.