Piletina u paradajz sosu
Sastojci
Instrukcije
Stavite brašno, malo soli i bibera u plastičnu vrećicu.
Stavljajte po 2 komada pilećih prsa u vrećicu s brašnom i protresite nekoliko puta, kako bi se brašno zalijepilo za meso, pa poredajte meso na tanjir.
U tavi istopite maslac, pa pržite filete 2-3 minute, dok ne porumene s obje strane.
Nakon toga ih prebacite u posudu za pečenje dimenzija 20x30 cm, dubine 5 cm.
U tavi propržite luk, pa dodajte sherry.
Kada proključa dodajte paradajz.
Kuhajte uz povremeno miješanje 5-6 minuta, a zatim prelijte preko piletine.
Pecite 30 minuta na 180 °C, pospite peršunom i maslinama, pa poslužite uz krompir ili brokulu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.