Piletina parmigiana
Sastojci
Instrukcije
Stavite pileća prsa između listova folije i udarajte kuhinjskim čekićem ili oklagijom dok im se ne smanji debljina.
Potopite ih u umućeno jaje, a zatim u prezlu pomiješanu sa pola od pripremljene količine parmezana.
Ostavite u frižider dok ne pripremite sos.
U tavi, na zagrijanom ulju propržite bijeli luk, zatim dodajte paradajz, šećer i origano.
Ostavite da krčka 5-10 minuta.
Filete pržite u tavi po 5 minuta svaku stranu.
U plitku posudu otpornu na toplotu stavite sos, zatim dodajte filete.
Pospite mozzarellom i preostalim parmezanom, pa kuhajte 3-4 minute, dok se sir ne otopi.
Poslužite s povrćem, salatom, tjesteninom ili krompirom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.