Piletina pečena na italijanski način s tjesteninom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Piletina pečena na italijanski način s tjesteninom

Sastojci

Tjestenina:
1 šolja
Maslinovo ulje:
2 kašike
Pileći fileti:
1/2 šoljice
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Paradajz:
500 grama
Mozzarela:
1 šolja
Peršun:
1/4 šoljice
Sol:
1/4 kašičice
Mljeveni biber:
1/4 kašičice
Prezla:
1/4 šoljice
Parmezan:
1/4 šoljice
Maslo:
1 kašika

Instrukcije

  1. Skuhajte tjesteninu u loncu kipuće posoljene vode a zatim ocijedite.

  2. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi.

  3. Dodajte piletinu i pecite 3 minute.

  4. Dodajte crveni i bijeli luk. Pecite oko 5 min ili dok luk ne omekša.

  5. Pomiješajte piletinu sa tjesteninom.

  6. Dodajte paradajz, mozzarella sir, peršin, sol i biber. Izmiješajte.

  7. Sve stavite u tepsiju za pečenje, pospite sa prezlom i parmezanom.

  8. Dodajte masla i pecite oko 30 minuta ili dok jelo ne dobije zlatnu boju.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.