Piletina pečena na italijanski način s tjesteninom
Sastojci
Instrukcije
Skuhajte tjesteninu u loncu kipuće posoljene vode a zatim ocijedite.
U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte piletinu i pecite 3 minute.
Dodajte crveni i bijeli luk. Pecite oko 5 min ili dok luk ne omekša.
Pomiješajte piletinu sa tjesteninom.
Dodajte paradajz, mozzarella sir, peršin, sol i biber. Izmiješajte.
Sve stavite u tepsiju za pečenje, pospite sa prezlom i parmezanom.
Dodajte masla i pecite oko 30 minuta ili dok jelo ne dobije zlatnu boju.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.