Piletina pohovana na japanski način
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Jaja:
2 komada
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Šećer:
1/2 kašičice
Bijeli luk:
1 kašičica
Đumbir:
1 kašika
Susamovo ulje:
1 kašika
Umak od soje:
1 kašika
Pileća osnova u prahu:
3 kašičice
Krompirov škrob:
3 kašike
Rižino brašno:
1 kašika
Ulje:
Po želji
Pileći fileti:
230 grama
Instrukcije
U velikoj zdjeli pomiješajte jaja, sol, biber, šećer, bijeli luk, đumbir, susamovo ulje, soja umak i supu.
Dodajte narezane filete, promiješajte i ostavite u frižideru 30 minuta.
Izvadite iz frižidera, dodajte krompirov škrob i rižino brašno pa promiješajte.
Zagrijte ulje u većoj tavi na 185 °C.
Dodajte piletinu i pecite dok ne dobije smeđu boju.
Odstranite masnoću i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.