Piletina s ananasom
Sastojci
Instrukcije
Piletinu izrezati na kockice, posoliti, pobiberiti i uvaljati u kukuruzno brašno.
U tavi, na zagrijanom ulju pržiti piletinu 5-6 minuta, a zatim joj dodati curry prah i sojin umak.
Sve izmiješati, dodati vodu i kuhati smjesu 10 minuta na laganoj vatri.
U posebnoj posudi pomiješati med sa sokom od ananasa i kukuruznim brašnom (1 kašikica).
Ovu smjesu preliti u tavu s piletinom, dodati kockice ananasa i na laganoj vatri miješati dok se umak ne zgusne.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.