Piletina s limunom i medom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Piletina s limunom i medom

Sastojci

Maslinovo ulje:
2 kašike
Pileći fileti:
750 grama
Crveni luk:
8 glavica
Med:
1/4 šoljice
Sok od limuna:
1/4 šoljice
Umak od soje:
1 kašika
Indijski oraščići:
1 šoljica
Riža kuhana:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte tavu na većoj temperaturi. Dodajte 2 kašike ulja.

  2. Dodajte jednu trećinu piletine, pecite dok ne dobije zlatnu boju.

  3. Izvadite u tanjir i ponovite isto sa preostalom piletinom.

  4. Dodajte preostalo ulje u tavu i luk. Promiješajte i pecite 1-2 minute ili dok ne dobije svijetlo zelenu boju. Vratite piletinu u tavu.

  5. Dodajte med, sok od limuna, soju i oraščiće u tavu. Promiješajte i pecite 1 minutu ili dok se dobro ne zagrije.

  6. Poslužite sa rižom i ukrasite sa zelenim lukom po želji.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.