Piletina s limunom i medom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte tavu na većoj temperaturi. Dodajte 2 kašike ulja.
Dodajte jednu trećinu piletine, pecite dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite u tanjir i ponovite isto sa preostalom piletinom.
Dodajte preostalo ulje u tavu i luk. Promiješajte i pecite 1-2 minute ili dok ne dobije svijetlo zelenu boju. Vratite piletinu u tavu.
Dodajte med, sok od limuna, soju i oraščiće u tavu. Promiješajte i pecite 1 minutu ili dok se dobro ne zagrije.
Poslužite sa rižom i ukrasite sa zelenim lukom po želji.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.