Piletina s limunom,maslom i bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Maslo:
1 šolja
Bijeli luk:
2 češnja
Sok od limuna:
2 kašike
Brašno:
2 kašike
Voda:
3/4 šolje
Sol:
1 kašika
Biber:
1/4 kašičice
Paprika:
1/2 kašičice
Ljuti umak:
1/2 kašičice
Piletina:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte maslo u tavi.
Dodajte i propržite luk a zatim umiješajte brašno, sok od limuna, vodu, sol, biber, papriku i umak.
Zagrijte roštilj.
Pecite piletinu uz povremeno premazivanje s napravljenim umakom, 4-5 puta.
Skinite i poslužite vruće.
Ostatak umaka možete čuvati u frižideru i koristiti ponovo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.