Piletina s limunom, rižom i artičokama
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
450 grama
Biber:
1/4 kašičice
Luk:
3 kašike
Pileća supa:
400 mililitara
Konzervisane artičoke:
400 grama
Riža:
2 šolje
Parmezan:
2 kašike
Sok od limuna:
1/4 šolje
Paprika:
1 šolja
Instrukcije
Zagrijte ulje u većoj tavi na visokoj temperaturi.
Dodajte piletinu, luk, papriku i pecite 5 minuta.
Umiješajte rižu, sok od limuna, sol, biber, supu i dovedite do ključanja.
Smanjite temperaturu, poklopite i pirjajte 15 minuta ili dok riža ne omekša.
Dodajte artičoke i pirjajte još 1 minutu.
Skinite s vatre, pospite sa sirom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.