Piletina s povrćem
Sastojci
Instrukcije
Piletinu isjeći na tanje komade, pobiberiti i posoliti. Zatim je u vreloj šerpi na masnoći propržiti zajedno sa sitno isječenim lukom.
Kada se ovo proprži, dodati isječenu mrkvu, paradajz i zelenu salatu.
U drugoj posudi, u kipuću vodu dodati jednu pileću kocku za supu, zatim skloniti s vatre, dodati kiselu pavlaku i promiješati.
Smjesu sa mesom i povrćem staviti u dublju keramičku zdjelu, preliti mješavinom pavlake i supe, dodati sitno isječeni peršun i staviti u rernu da se peče 20 min na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.