Piletina s rižom, brokulama i šipinatom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Kuhana riža:
3 šolje
Brokule:
1 šolja
Špinat:
1/2 šolje
Pileće meso:
3/2 solja
Cheddar sir:
2 šolje
Konzervisana krem pileća supa:
1 konzerva
Mlijeko:
1/2 šolje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Bijeli luk u prahu:
Po želji
Instrukcije
Pomiješajte rižu, brokule, špinat, piletinu i cheedar sir.
U drugoj zdjeli umutite pileću supu i mlijeko. Začinite sa soli, biberom i bijelim lukom u prahu a zatim pomiješajte dvije napravljene smjese.
Prespite u posudu za pečenje i pecite 20 minuta na temperaturi od 170 °C ili dok se mjehurići ne pojave.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.