Piletina s vinom, estragonom i mahunama
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
4 komada
Crveni luk:
2 glavice
Bijelo vino:
300 mililitara
Maslo:
100 grama
Estragon:
1/4 šolje
Blanširane mahune:
300 grama
Instrukcije
Začinite filete i pecite u tavi s tim da je koža okrenuta prema dole. Pecite dok koža ne postane hrskava i zlatno smeđa.
Okrenite i pecite još 8 minuta. Izvadite i čuvajte na toplom mjestu.
U istu tavu dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte vino pa kuhajte dok se smjesa ne smanji za pola a zatim umiješajte maslo, estragon i mahune.
Začinite i poslužite s pečenom piletinom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.