Piletina sa avokadom i mozzarellom
Sastojci
Instrukcije
Prethodno zagrijte pećnicu na 220 °C. Obložite tepsiju folijom za pečenje.
Stavite piletinu između dvije plastične kese. Uz pomoć oklagije smanjite debljinu na 5 mm.
Stavite brašno u tanjir. Lagano umutite mlijeko i jaja u plitkoj zdjeli. Stavite prezlu u tanjir.
Umiješajte jedan pileći file u brašno a zatim otresite (da višak brašna spadne). Umočite u smjesu s jajima a zatim u prezlu i dobro pritisnite. Stavite u pripremljenu tepsiju.
Ponovite isto sa preostalim filetima.
Pospite filete s uljem i pecite 5 minuta. Izvadite i premažite sa paradajz sosom. Složite avokado preko i pospite sirom.
Vratite u pećnicu i pecite 5-7 minuta ili dok piletina ne dobije zlatnu boju. Poslužite uz salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.