Piletina sa brokulama i senfom
Služi: 1 osobuKuhanje: 16 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
450 grama
Pileća supa:
1/2 šolje
Umak od soje:
1 kašika
Brokule:
3 šolje
Bijeli luk:
1 češanj
Biljno ulje:
1 kašika
Senf:
1/4 šolje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U manjoj zdjeli pomiješajte umak od soje i pilću supu.
Zagrijte ulje u tavi, dodajte brokule i bijeli luk. Pecite 3-4 minute uz konstantno miješanje.
Izvadite brokule i ostavite sa strane, a u istu tavu dodajte filete i pecite 3-4 minute sa svake strane.
Umiješajte pileću supu i dovedite do kljulčanja.
Smanjite temperaturu, dodajte senf i kuhajte 1-2 minute.
Skinite, vratite brokule u tavu, promiješajte i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.