Piletina sa francuskom krompir salatom
Sastojci
Instrukcije
Krompir kuhati dok ne omekša.
Mahune također skuhati i pomiješati sa krompirom.
U posebnoj posudi pomiješati maslinovo ulje, peršun, ocat sol i gorušicu.
Preliti preko skuhanog krompira i mahuna
Pileća prsa istući kuhinjskim čekićem.
Posoliti ih i pobiberiti, a zatim uvaljati u brašno.
Staviti ih u tavu sa zagrijanim maslinovim uljem i peći dok ne dobiju ujednačenu zlatno-smeđu boju s obje strane.
Dodati limunov sok i kuhati još nekoliko minuta.
Izvaditi pileća prsa iz tave i servirati ih u tanjir sa pripremljenom krompir salatom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.