Piletina sa medom, ananasom i majonezom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Piletina sa medom, ananasom i majonezom

Sastojci

Med:
2 kašike
Sok od limuna:
2 kašike
Maslinovo ulje:
1 kašika
Miješani začini:
1/4 kašičice
Pileći fileti:
4 komada
Konzervisani ananas:
440 grama
Kupus:
225 grama
Kiselo vrhnje:
2 kašike
Majoneza:
2 kašike
Korijander:
2 kašičice
Curry u prahu:
1/2 kašičice
Limet:
2 kriške
Korice hljeba:
Po želji

Instrukcije

  1. Kombinirajte med, sok od limuna, ulje i mješovito bilje u veliku zdjelu. Dodajte piletinu i izmiješajte.

  2. Poklopite i ostavite sa strane da se apsorbuje.

  3. Sitno najseckajte ananas kako bi otklonili višak tekućine. Prebacite u veliku zdjelu.

  4. Dodajte kupus, kiselo vrhnje, majonezu, korijander i curry prah. Izmiješajte.

  5. Prethodno zagrijte roštilj ploču na visokoj temperaturi. Iscijedite piletinu i stavite na roštilj. Pecite po 8 minuta sa svake strane ili dok ne bude pečena.

  6. Podijelite salatu s kupusom i piletinu u posude za posluživanje. Poslužite s kriškama limete (vrsta limuna) i koricom hljeba.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.