Piletina sa parmezanom i graškom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Grašak:
1 šolja
Voda:
200 mililitara
Jaja:
1 komad
Pileći fileti:
2 komada
Parmezan:
2 kašike
Brašno:
2 kašike
Inčuni:
4 komada
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
Po želji
Neslani maslac:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje i maslo u tavi a zatim umiješajte inčune. Začinite sa soli i pirjajte 1 minutu.
Dodajte grašak i vodu. Kuhajte dok grašak ne omekša.
U manjoj zdjeli pomiješajte brašno, jaje, parmezan i biber.
Zagrijte 2 kašike maslinovog ulja i 1 kašiku masla u tavi.
Umiješajte filete u smjesu s brašnom a zatim stavite u tavu. Pecite 5 minuta sa svake strane ili dok ne dobiju smeđu boju.
Skinite i poslužite sa kuhanim graškom .
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.