Piletina sa pršutom punjena sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Maskarpone sir:
3 kašike
Ružmarin:
1 kašika
Bijeli luk:
1 češanj
Pileći fileti:
2 komada
Pršuta:
4 kriške
Maslinovo ulje:
Po želji
Limun:
1/2 komada
Instrukcije
Pomiješajte maskarpone sir sa ruzmarinom, bijelim lukom i začinima.
Dignite kožicu, pa ispod stavite po jednu kašikicu maskarpone miksa.
Obložite oba komada pršutom, što čvršće možete kako bi fil bio zatvoren.
Stavite u posudu za pečenje, pa pecite 15-20 minuta u rerni na 200 °C.
Pri posluživanju, ukoliko želite, pospite po piletini malo limunovog soka.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.