Piletina sa senfom
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Pileće meso:
650 grama
Bijelo vino:
1 šolja
Pileća osnova:
1 šolja
Brandy:
1 kašika
Maslinovo ulje:
1 kašika
Bijeli luk:
2 češnja
Senf:
2 kašike
Timijan:
Po želji
Mljeveni biber:
Po želji
Instrukcije
Pecite piletinu u tavi na maslinovom ulju dok ne dobije smeđu boju, s obje strane.
Flambirajte piletinu s brandyem a zatim izvadite iz tave.
U istu tavu dodajte vino, bijeli luk, senf, biber, pileću osnovu i timijan. Izmiješajte i pirjajte dok se smjesa ne smanji za pola.
Vratite piletinu u tavu, poklopite i kuhajte 30-35 minuta na manjoj temperaturi.
Skinite, izvadite timijan i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.