Piletina sa sirom i bademima
Sastojci
Instrukcije
Propržite piletinu u većoj tavi, dok ne dobije smeđu boju a zatim izvadite i ostavite sa strane.
Dinstajte u loncu crveni luk i bijeli luk, oko 2-3 minute.
Skinite s toplote i umiješajte umak od paradajz i brašno a zatim pileću osnovu i sherry.
Vratite na toplotu i dovedite smjesu do ključanja.
Dodajte piletinu, bademe, sol, biber i estragon. Poklopite i kuhajte 45-50 minuta na manjoj temperaturi.
Skinite s toplote i stavite piletinu u posudu za pečenje.
Dodajte vrhnje u smjesu koja se kuhala, promiješajte i prespite preko piletine.
Pospite sa sirom, stavite posudu u pećnicu i pecite 10-15 minuta .
Izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.