Piletina sa sirom u paradajz sosu
Sastojci
Instrukcije
Kuhinjskim čekićem istucite pileća prsa, a zatim u njih utrljajte sol i malo bibera.
Potopite ih u umućeno jaje, a zatim uvaljajte u prezlu i pržite u tavi, na istopljenom maslacu dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
Izvadite piletinu iz tave, pa stavite paradajz sos.
Kada se zagrije, potopite pileća prsa, a na njih stavite kriške mozzarelle i ribani parmezan.
Poklopite tavu i zadržite na vatri dok se sir ne istopi.
Poslužite uz špagete.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.