Piletina sa špinatom i umakom od tikve
Sastojci
Instrukcije
Izrežite pileće filete vodoravno. Zagrijte 1 kašiku ulja u većoj tavi na srednjoj temperaturi. Začinite piletinu sa soli i biberom.
Dodajte pola piletine u tavu i pecite po 3 minute sa svake strane ili po želji.
Prenesite u tanjir i prekrijte folijom. Ponovite isto sa preostalom piletinom.
Zagrijte preostalo ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte špinat i grožđice. Kuhajte 3-4 minute ili dok špinat ne uvene. Začinite sa soli i biberom.
U međuvremenu, zagrijte umak od tikve slijedeći upustvo na ambalaži.
Prespite umak u posude za posluživanje a zatim smjesu sa špinatom i piletinu po vrhu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.