Piletina sa susamom
Sastojci
Instrukcije
Pile izrezati na više dijelova, pa staviti u papirnu vrećicu sa brašnom, ½ kašikice bibera i 1/2 kašikice soli.
Protresti vrećicu kako bi se brašno, biber i sol zalijepili za piletinu.
Maslac sa uljem istopiti u posudi za pečenje, malo ohladiti, pa komade piletine uvaljati u masnoću, redajući ih jedan do drugog, pazeći pri tom da se ne dodiruju.
Piletinu posuti iscijeđenim sokom limuna i susamom, pa peći na 200 °C 30 minuta,
Nakon 30 minuta, prevrnuti piletinu, posuti je mješavinom isjeckanog luka i susama, uliti vodu na dno posude i peći još 30-ak minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.