Piletina sa švicarskim sirom
Sastojci
Instrukcije
Začinite filete sa soli i biberom a zatim ih pecite, 2-3 minute sa svake strane, na zagrijanom maslu u tavi.
Dodajte vino i dovedite do ključanja.
Smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte 15-20 minuta ili dok fileti ne budu kuhani.
Izvadite filete iz tave a saft sačuvajte. Filtete stavite u posudu za pečenje. Stavite šunku i sir preko fileta.
Pecite 10 minuta na temperaturi od 180 °C.
U međuvremenu u tavu sa saftom dodajte senf, vrhnje, zeleni luk i kuhajte 3-4 minute.
Stavite piletinu na posude za posluživanje, prelijte s napravljenim umakom i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.