Piletina sa švicarskim sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 10 minuta
Piletina sa švicarskim sirom

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Brašno:
2 kašike
Bijelo vino:
3/4 šolje
Pureća šunka:
8 kriški
Senf:
1 kašika
Maslo:
2 kašike
Zeleni luk:
3 glavice
Bijeli luk:
1 češanj
Švicarski sir:
8 kriški
Vrhnje za kuhanje:
1/2 šolje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Začinite filete sa soli i biberom a zatim ih pecite, 2-3 minute sa svake strane, na zagrijanom maslu u tavi.

  2. Dodajte vino i dovedite do ključanja.

  3. Smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte 15-20 minuta ili dok fileti ne budu kuhani.

  4. Izvadite filete iz tave a saft sačuvajte. Filtete stavite u posudu za pečenje. Stavite šunku i sir preko fileta.

  5. Pecite 10 minuta na temperaturi od 180 °C.

  6. U međuvremenu u tavu sa saftom dodajte senf, vrhnje, zeleni luk i kuhajte 3-4 minute.

  7. Stavite piletinu na posude za posluživanje, prelijte s napravljenim umakom i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.